ДЕНОВИ НА КОМЕДИЈА – КУМАНОВО 2019 (1 – 15. ОКТОМВРИ 2019)

22 МЕЃУНАРОДЕН ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ

ДЕНОВИ НА КОМЕДИЈА – КУМАНОВО 2019

01.10. (вторник) – „СТРАНЦИ“ – ДРАМСКИ ТЕАТАР  – СКОПЈЕ

02.10. (среда) – „ЉУБАФ“

ГРАДСКО КАЗАЛИШТЕ „ЈОЗА ИВАКИЌ“ ВИНКОВЦИ, ХРВАТСКА

03.10. (четврток) – „39 ЧЕКОРИ“

НУЦК „ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ“ АЛБАНСКА ДРАМА КУМАНОВO 

04.10. (петок) – „МОЈ ТЕРМИН“  –  М Н Т СКОПЈЕ

05.10. (сабота) – „ОДАМ НА ЛОВ“ – ТЕАТАР “Ј.Х.К – ЏИНОТ“ – ВЕЛЕС

06.10. (недела) – „ВЛАСТ“ – ТЕАТАР “СЛАВИЈА“, БЕЛГРАД, СРБИЈА

07.10. (понеделник) – „ЖЕНИ ПРЕД НЕРВЕН СЛОМ“

ТЕАТАР КОМЕДИЈА – СКОПЈЕ

10.10. (четврток) – „ШКОЛО ЗА ЉУБОВНИЦИ“ 

АКАДЕМИЈА 28 СЦЕНА, БЕЛГРАД, СРБИЈА

12.10. (сабота) – „СМЕЈ СЕ ЗА ЗБОГУМ“  САТИРИЧЕН ТЕАТАР

„АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“, СОФИЈА, БУГАРИЈА

13.10. (недела) – „ДОКТОР ШУСТЕР“ 

ТЕАТАР „АНДОН ЗАКО ЧАЈУПИ“ КОРЧА, АЛБАНИЈА

14.10. (понеделник) – „ЗАПОЗНАЈ ГО МОЈОТ ТАТКО“ 

ПРОДУКЦИЈА „КАКО ВАМ ДРАГО“ БЕЛГРАД, СРБИЈА

15.10. (вторник) – „БЕГАЛКА“ 

НУЦК „ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ“ ТЕАТАР КУМАНОВО