КОНЦЕРТЕН ПЕРФОРМАНС “СО ЉУБОВ ЗА ЉУБОВ“ 25.06.2019 (ВТОРНИК) МАЛА САЛА 20ч.

Програма за концертот “Со љубов за љубов“

 1. “Eccomi in lieta vesta..Oh! Quante volte”- I Capuletti e i Montecchi, V.Bellini (ариа на Џулиета)
 2. “Là ci darem la mano”- Don Giovanni, W.A.Mozart (дует на Церлина и Дон Џовани)
 3. Арија на Али од операта ” Италијанка во Алжир” – Џ. Росини
 4. “Quando meʼn vo”- La Boheme, Puccini (арија на Музета)
 5. “Non piu andrai”- Le nozze di Figaro, W.A.Mozart (ариа на Фигаро)
 6. “Mein Herr Marquis”- Die Fledermaus, J. Strauss (арија на Аделе)
 7. “Deh vieni alla finestra”- Don Giovanni, W.A.Mozart (канцонета на Дон Џовани)
 8. “Papagenо, Papagena” Die Zauberflöte, W.A.Mozart (дует на Папагенo и Папагена)
 9. “Quel guardo il cavaliere”- Don Pasquale, G. Donizetti (арија на Норина)
 10. “Come paride vezzoso”- L’ Elisir d’ amore, G.Donizzeti (арија на Белкоре)
 11. “O mio babbino caro”- Gianni Schicchi, G.Puccini (ариа на Лурета)
 12. Ариа на Евгениј Онегињ, од операта ” Евгениј Онегињ” – П. И. Чајковски
 13. “Cara gioia, moglie mia”- Rita, G.Donizetti (дует на Рита и Гаспаро)