Доделување благодарници

Вечерва на промоцијата на книгата „Скротителка на змејовите“ и по повод Денот на книгата доделивме благодарници на две дами кои целиот свој живот го посветија на книгата, на литературата и на убавиот збор.
Госпоѓа Нада Ивановска – долгогодишна директорка на библиотеката во Куманово и госпоѓа Мирјана Златановска, жената која целиот свој живот го посвети на книгата и библиотеката.