Меѓународен фестивал „Денови на прозата“ 2023

Со голема чест го најавуваме вториот по ред Меѓународен Фестивал на проза во Куманово.
Оваа година фестивалот на два дена ќе ги вдоми домашните и странските автори, кои ќе се обидат, книжевноста да ја доближат до читателската публика. Целта на овој фестивал е прозата да стане дел од културата на секојдневното живеење.
Дизајн на плакат: Стефан Јакимовски
Се гледаме на 25 и 26 мај во Центар за култура Куманово.