Светски ден на книгата и авторското право

23 април
Светски ден на книгата и авторското право.
– Помисли добро пред нешто да дадеш, помисли два пати пред нешто да примиш, а илјада пати пред нешто да побараш.
Мигел де Сервантес.

books on wooden deck tabletop