Семинар за традиционална музика и игра ШОПЦИ/КОТОРЦИ

Почитувани,
Ве покануваме на II Семинар за традиционална музика и игра ШОПЦИ/КОТОРЦИ. Семинарот ќе понуди од базични етнолошки и етнокореолошки информации до врвни научни дострели по прашање на овие науки.
Мастеркласот ќе го оддржат етнокореологот Бојан Петковски и етнокореологот Симона Китановска.
Проектот е поддржан од страна на Министерството за култура и ќе биде оддржан на 8 и 9 Мај од 10:00 часот во фоајето и големата сала на нашата институција.
Ве очекуваме вашето присуство да го потврдите на:
centarkult@gmail.com
deni.nuck@gmail.com