Со огромно задоволство соопштуваме дека лауреат на МТФ Денови на комедија 2024 е актерот Сашко Коцев. Фестивалот и Советот на Фестивалот МТФ Денови на комедија Куманово доделува награда „Васил Иљоски“ на актерот САШКО КОЦЕВ за особен придонес во театарска уметност, посебно во делот на комедијата. Наградата ќе биде врачена на денот на отворањето на Фестивалот Денови на комедија 2024 кон крајот на септември.