Театарска претстава „Еден маж и една жена“

Најавуваме.
Гостување на Драматично – куклениот театар Иван Радоев од Плевен, Република Бугарија.
Со претставата „Еден маж и една жена“
На 31 мај во Центар за култура Куманово.
По текст на Валентин Красногоров
режисер: Анастас Попдимитров
сценографија и костими: Мария Диманова
играат: Мариета Калпова, Георги Ангелов
Што се случува кога една голема женска жртва и силна машка страст ќе се судрат вплетувајќи се во судбината на еден маж и една жена.
Преку комични и тажни однесувања на сцена излегуваат комплетно спротивставени емоции – од нежна блискост и топлина, до големо спротивставување.
Дали заедно ќе се препуштат на среќата, која е толку близу до нив, дали секој од нив ќе го направи нужниот компромис или ќе се препуштат на спокојството на самотијата.