21.03.2019 (ЧЕТВРТОК) ИЗЛОЖБЕН САЛОН 19.30 – ИЗЛОЖБА НА СЛИКИ И ЦРТЕЖИ “ЛЕТ И ПЕВ“ ОД НАТАША РАДОСАВЉЕВИЌ НАРА И МИРОСЛАВ ТРЕНДАФИЛОВСКИ МИКИ

Програма: 

Средба со поетското творештво на Наташа Радосављевиќ Нара,
сликар и поет од Белград, Србија
Промотор М-р Љупка Стојменова
Пригодна музичка програма

НАТАША  РАДОСАВЉЕВИЌ  НАРА

Сликар и поет, родена 1968 година во Јагодина, а денеска живее и работи како самостоен уметник, во Белград, Р. Србија. Досега има реализирано 21 самостојна изложба и учествувано на голем број меѓународни ликовни колонии и поетски средби. Добитник е на повеќе  награди и признанија за своето плодно ликовно и поетско творештво. Член е на повеќе здруженија од областа на културата меѓу кои и на Друштвото на писатели на Србија.

Контакт:

Моб: +381 64 1138736     e-mail : bokinara@gmail.com   

МИРОСЛАВ  ТРЕНДАФИЛОВСКИ  МИКИ   

Сликар, роден 1958 година во Куманово, каде живее и работи како самостоен уметник. Досега има реализирано 25 самостојни изложби и учествувано на голем број меѓународни ликовни колонии во земјава и надвор од неа. Добитник е на повеќе награди, признанија и благодарници за  своето 40 – годишно ликовно творештво.

Контакт:

Моб: +389 78 590 650

e-mail : artem.studio@yahoo.com