ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМ “ВРБА“ НА МИЛЧО МАНЧЕВСКИ 03.02.2020 (ПОНЕДЕЛНИК) – САЛА ТЕАТАР – Почеток 18ч.

БИЛЕТИТЕ СЕ ВО ПРОДАЖБА ОД 28.01.2020 (ВТОРНИК) – БИЛЕТАРА ТЕАТАР

„Врба“ е македонско-унгарско-белгиска копродукција во која учествува и Албанија. Се снимаше лани два месеца (октомври и ноември) во Мариово, Преспа, Трескавец и во Скопје. Филм за лојалност, љубов, доверба и мајчинство, кој спојува приказни за три млади мајки – едната се случува во 17 век, а другите две се современи. Приказните се надополнуваат, а во исто време се и контраст една на друга.

“Јас ова веќе доволно долго го правам за да знам кога нешто што ќе направам е стварно добро и кога не е. Ова е од тие што се стварно добри. Сѐ во процесот убаво се налепи и самиот процес беше прекрасен, првпат во моето искуство по многу години, рече Манчевски на средбата со новинарите пред премиерата.“ – Милчо Манчевски

Во актерската екипа се: Петар Мирчевски, Сара Климоска, Наталија Теодосиева, Никола Ристески Ненад Нацев, Камка Тоциновски, Благој Чоревски, Ратка Радмановиќ, Ана Костовска, Лазе Манасковски, Катина Иванова, Кире Ѓоревски, Адем Карага, Јелена Јованова-Периќ… Директор на фотографија е Унгарецот Тамаш Добош, дизајнер на продукција е долгогодишниот соработник на Манчевски, Британецот Дејвид Манс.