Конкурс за „САМОУКИ 2023“

Почитувани,
Ве известуваме дека традиционалната ликовна изложба “САМОУКИ 2023“ е дел од годишната програма за изложби на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово. Јавно ги повикуваме сите неакадемски уметници од Куманово да земат учество на оваа изложба конкурирајќи со три дела по сопствен избор. Темата е слободна како и техниката, а секое дело треба да е опремено за да може да се изложи.
Селекција на сите пристигнати дела ќе направи стручна комисија при Центарот и ќе ги извести учесниците за примените дела. Рокот за пријавување трае до 26.05.2023 г. (петок – до 12 часот). Изложбата ќе биде отворена на 08.06.2023
Информации на тел. 031 415099 (Роберт Цветковски, Зоран Арсовски и Миранда Фазлиу)